A szolnoki üzemanyag- és katalizátorlopások gyanúsítottjai rendőrkézen

Rendőrség

A szolnoki rendőrök azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a 2022. nyarán a városban történt üzemanyag- és katalizátorlopások feltételezett elkövetőit.

Egy 42 éves szolnoki lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 80 esztendős társával 2022. június 3. és június 7. között több alkalommal megjelentek egy helyi kft. telephelyén, ahol az ott parkoló nyerges vontatók üzemanyag-tartályából összesen 471 liter gázolajat tulajdonítottak el. A fiatalabbik férfit azonban nemcsak egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják a szolnoki nyomozók, hiszen a megalapozott gyanú szerint, 2022. június és július hónapban összesen 7 alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményt a megyeszékhelyen. A gyanúsított elsősorban katalizátorokat, akkumulátorokat illetve több száz liter gázolajat tulajdonított el.

A rendőrök valamennyi esetben szemlét tartottak, tanúkat hallgattak ki, kamerafelvételeket elemeztek és adatokat gyűjtöttek. A nyomozók a minden részletre kiterjedő nyomozási tevékenységük eredményeként azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket. A nyomozók a büntetés-végrehajtási intézetből éppen szabaduló fiatalabb gyanúsítottat 2022. november 19-én őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, míg szépkorú társa szabadlábon védekezhet.