Az elmúlt hét közlekedésrendészeti tapasztalatai Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

Rendőrség

Annak ellenére, hogy folyamatosan felhívjuk rá a figyelmet, hogy az ittas vezetés, és a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyásoltságában történő járművezetés büntetendő, valamint veszélyes, továbbra is sok ittas sofőr vesz részt a közúti közlekedésben vármegyénk útjain.

Az elmúlt héten az egyenruhások 23 ittas, 2 bódult vezetőt szűrtek ki a közúti forgalomból és kezdeményeztek velük szemben eljárást, továbbá 406 gyorshajtót rögzítettek a vármegye közútjain, valamint 8 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy tudatosan tartsák be a közlekedési szabályokat. A közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében folyamatosan hajtanak végre a rendőrök különböző közlekedésrendészeti akciókat. Az ellenőrzésekkel a rendőrség célja a baleseti kockázat valamint a balesetek számának csökkentése.