Bíróság, kalapács

Vádat emeltek három kunmadarasi férfi ellen, akik tűzifát loptak

Rendőrség

A Tiszafüredi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett lopás bűntette miatt állította bíróság elé azt a három kunmadarasi férfit, akik a helyi erdészeti társaság által kivágott tűzifát ellopva készültek a hidegebb napokra.

A vád szerint a három férfi előzetesen megállapodott abban, hogy a lakóhelyük közelében lévő külterületi, fás területekről tűzifát fognak lopni, amelynek érdekében – megtévesztés céljából – a helyi erdészeti társaság feliratával ellátott kabátokat is beszereztek.

A férfiak 2023 októbere és 2023 novembere között négyszer megjelentek a kiszemelt erdőrészletnél, ahonnan – az erdészeti társaság által már kivágott és összekészített – tölgy tűzifát, valamint juhar- és akácfa tűzifát loptak el összesen mintegy 561 ezer forint értékben.

A tűzifa egy része a férfiaknál még fellelhető volt, így az okozott kár lefoglalással részben megtérült.

Az ügyészség a büntetlen, cselekményüket megbánó férfiakkal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, és vagyonelkobzásra tett indítványt.

A bíróság a férfiakat 1 év 10 hónap végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá vagyonelkobzást rendelt el velük szemben az ellopott tűzifa összegének erejéig.