Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Ököllel és seprűnyéllel bántalmazta ismerőseit egy férfi Szegeden

Rendőrség

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki alkoholra gyógyszert vett be, majd eszméletlenre verte az egyik sértettet.

A vádirat szerint a vádlott 2023. április 6. napján reggel óta együtt italozott szegedi otthonában alkalmi ismerőseivel, egy férfivel és egy nővel. A vádlott az elfogyasztott nagy mennyiségű alkoholra még gyógyszert is vett be, majd késő délután minden különösebb ok nélkül verni kezdte a vendégeit. A vádlott előbb a férfit ütötte ököllel és seprűnyéllel, aki ennek következtében eszméletét vesztette, majd a földön fekvő sértett védelmére kelő nőt is ütni kezdte a seprűnyéllel. A vádlott ezt követően a fekvő sértettek mellé ült egy székre és ahányszor megmozdultak annyiszor újra megütötte őket, mintegy két órán keresztül.

A bántalmazások következtében a férfi testszerte több, 8 napon belül gyógyuló sérülést, míg a nő szintén több, töréssel járó és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el.

A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntett elkövetésével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség)

Fotó: Frank Yvette