Az MNB 5 millió forintra büntette az OTP-t

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az OTP Bank Nyrt.-re, mert nem a hivatalos felületeken tette közzé akvizíciós terveit és ezzel megsértette rendkívüli tájékoztatási kötelezettségét. A bank a hivatalos közzétételi rendszer mellőzésével számolt be – az osztalék mértékét is befolyásoló – bankvásárlási tervének részleteiről – jelentette be szerdán a […]

MNB: keddre a legtöbb érintett Apple-ügyfél visszakapta a jogosulatlanul terhelt összeget

Keddre a legtöbb érintett Apple-ügyfél visszakapta azt a jogosulatlanul terhelt összeget, amelyet egy technikai hiba miatt emeltek le a számlájáról. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi közleményében azt kérte, aki még nem kapta meg a hibás terhelés ellenérétékét, jelezze panaszát a hitelintézeténél.

KSH: a bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit

2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 658 400, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 452 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 13,9, a nettó átlagkereset 13,7, a reálkereset pedig 9,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: 2024 első negyedévében 9,6 százalékkal csökkent a beruházások teljesítménye

A beruházások volumene 2024 első negyedévében a nyers adatok szerint 9,6 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól. Az előző negyedévhez képest – a szezonálisan kiigazított adatok alapján – a beruházások értéke összehasonlító áron 3,6 százalékkal csökkent – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) .