Nem bírt egymással a DVTK és a DVSC

Sport

A Loki az utolsó 15 percben emberhátrányban futballozva 1-1-es döntetlent ért el a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának vasárnap esti rangadóján.

A klub történetének legjobb rajtját produkáló miskolciak továbbra is veretlenek, de hátrányuk négy pontra nőtt az éllovas Videotonnal szemben.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA 1-1 (0-1)
———————————–
Diósgyőr, 5500 néző, v: Vad II.
gólszerzők: Griffiths (83.), illetve Seydi (31.)
piros lap: Zsidai (77.)
sárga lap: Grumic (59.), illetve Zsidai (28., 77.), Morozov (59.)

Diósgyőri VTK:
————–
Antal B. – Okuka, William Alves, Kádár, Németh M. – Bori (Takács T., a szünetben), Elek, Marjanovic, Egerszegi (Bognár, 63.), Gosztonyi – Grumic (Griffiths, 63.)

DVSC-TEVA:
———-
Novakovic – Jovanovic, Brkovic, Morozov, Korhut – Bódi (Máté P., 85.), Varga, Zsidai, Vadnai (Ludánszki, 94.) – Sidibe, Seydi (Kulcsár, 68.)

Az első félidőben javarészt a Debrecen akarata érvényesült, az Európa Ligából csütörtökön kiesett címvédő mezőnyben és támadásban is fölényben volt, a játékrész hajrájához közeledve pedig a vezetést is megszerezte. A hazaiak ekkor eszméltek, játékuk valamelyest javult, de ez kevés volt ahhoz, hogy a szünet előtt egyenlítsenek.

Fordulás után a hajdúságiak sokáig tartották az egygólos előnyt, valamivel kevesebb mint negyedórával a lefújás előtt azonban megfogyatkoztak, emberhátrányos helyzetüket pedig a Diósgyőr hamar kihasználta, azaz kiegyenlített. Mindez azonban már a hajrában történt, s bár a hazai együttes nagyon igyekezett, kapufánál tovább nem jutott, így maradt a döntetlen.