Ezüstéremmel tértek haza a debreceni vívók

Sport

A hétvégi junior (U20) csapatbajnokságon ismét bizonyítottak az Interfencing Debrecen SC kardvívói. A hölgyek ezüstéremmel térhettek haza, és az urak is a legjobb nyolc csapat közé jutottak.

A vasárnapi junior csapatbajnokságon is kiemelkedő eredményeket értek el a debreceni kardforgatók. A Bányay Marcell, Boross Boldizsár, K. Szabó Mátyás és Tóth Tamás alkotta cívisvárosi kvartett egyedüli vidéki egyesületként jutott a legjobb nyolc alakulat közé. A fiúk végül a nyolcadik helyen végeztek a 20 éven aluliak bajnokságában.

A hölgyek sem maradtak adósak a jó eredménnyel. Battai Sugár Katinka, Simon Petronella, Tóth Lili és Wladimír Véda már korábban is ért el kimagasló eredményt, de a junior korosztályban még nem volt magyar bajnoki csapatérmük. A vasárnapi vívóvarázslatnak köszönhetően ezt is kipipálhatták a lányok. A negyeddöntőben az UTE csapatát verték magabiztosan a debreceniek, majd az elődöntőben az esélyesebb Vasast is felülmúlták.

A döntőben a junior és felnőtt korosztályt évek óta magabiztosan uraló BVSC következett, és csupán két találatra volt az igazi csoda. A lányok hatalmas küzdelemeben egy végletekig kiélezett asszót követően vették át a jól megérdemelt ezüstérmet. A fiatal csapat (csupán egy versenyző junior, a többiek még kadet korosztályúak!) a jövőben biztosan hallat még magáról.

Fotó: Kovács Márton (Magyar Vívó Szövetség)