Döntős helyezéseket értek el a debreceni vívók a Serdülő Országos Bajnokságon

Sport

Budapesten az UTE vívócsarnokában rendezték a serdülő (U15) korú kardvívók országos bajnokságát. A szombati egyéni viadalon két döntős helyezéssel, a vasárnapi csapatversenyen pedig egy negyedik hellyel rukkoltak elő az Interfencing Debrecen SC sportolói.

Kónya Csenge ötödik lett a serdülő női kardozók versenyében. Az Interfencing fiatal tehetsége a csoportkör során négy győzelme mellett csupán egyetlen asszóját vesztette el, így a tizedik helyen jutott tovább az egyenes kieséses táblára a negyvenhét fős mezőnyben. Kiemeltként Kónyának két győzelemre volt szüksége, hogy bekerüljön a nyolcas döntőbe, s ezeket magabiztosan: 15-5-re és 15-6-ra abszolválta. A négybe jutásért a későbbi bajnok, a vasasos Domonkos Emese állta Csenge útját, aki így az előkelő ötödik helyzen zárta a döntőt.

Kónya Csenge azonban nem maradt klubtárs nélkül a legjobb nyolc között, hiszen Pető Veronika jóvoltából a nyolcadik helyen is debreceni kardozó végzett. Pető hatalmas bravúrt vitt véghez azzal, hogy a tizenhatba kerülésért legyőzte a tábla egyes Gondos Pálmát. Törökbálinti ellenfelével Veronika rendkívül izgalmas csörtét vívott, s végül 15-13-ra győzedelmeskedett, majd a következő asszójában is kiélezett csatában nyert, az elődöntőbe viszont ezúttal neki sem sikerült bekerülnie.

Pető Veronika, Kónya Csenge

A vasárnapi csapatversenyen Horváth Karolina és Falucskai Márta csatlakozott az egyéni versenyszám debreceni döntőseihez, s a cívisvárosi kvartett egészen a negyedik helyig menetelt. A negyeddöntőben a BVSC második csapatát győzték le Dávid László, Kontor Zsolt és Kónya Balázs tanítványai, ám az éremszerzés nem sikerült, előbb a Vasas, majd a BVSC 1 bizonyult jobbnak.

Horváth Karolina, Kónya Csenge, Pető Veronika, Falucskai Márta

A fiúk versenyén is voltak debreceni érdekeltségek. A Békessy Béla Vívó Klub versenyzője, Mező István a 19. helyen zárt az egyéni küzdelmek során, a férfi kardcsapat pedig a tizedik lett vasárnap.

Serdülő Női Kard Egyéni Magyar Bajnokság (47 induló)

1.Domonkos Emese (Vasas), 2. Tóth Nadin (BVSC), 3. Szabó Polli (BVSC), 3. Takács Petra (Törökbálint), 5. Kónya Csenge (Interfencing DSC) … 8. Pető Veronika (Interfencing), 12. Horváth Karolina (Interfencing DSC), 23. Falucskai Márta (Interfencing DSC)

Serdülő Férfi Kard Egyéni Magyar Bajnokság (56 induló)

1.Papp Zsadány (BVSC) 2. Berkeszi Dániel (BVSC) 3. Vajda Oszkár (TFSE), 3. Vecsenyi-Kiss Dániel (BHSE) … 19. Mező István (Békessy), 28. Czill Soma (Békessy), 50. Csatári Attila (Békessy), 50. Vasas Ádám (Békessy)

Serdülő Női Kard Csapat Magyar Bajnokság (9 csapat)

1.Vasas, 2.Törökbálint, 3.BVSC, 4.Interfencing DSC

Serdülő Férfi Kard Csapat Magyar Bajnokság (12 csapat)

1.Törökbálint, 2.TFSE, 3. BVSC … 10.Békessy Béla Vívó Klub

– Urbán Ádám –

Fotók: Interfencing DSC