Kiütéssel győzte le a DEAC a Hidasnémetit

Sport

Vasárnap délután az eddig hibátlan DEAC a Hidasnémeti csapatát fogadta az NB III Keleti csoport 3. fordulójában, és 7-0-ás győzelmet aratott.  – olvasható a debreceni csapat beszámolójában.

Az első igazi gólhelyzetre a 12. percig kellett várni, amikor Bényei Balázs jó ütemű kiugratásából Bereczki Dániel lőtt a léc fölé. Negyedórát követően veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a DEAC, de a vendégek kapusa hárított. A 20. percben a mezőnyfölény már góllá érett: Székely Dávid magabiztosan gurított a kapu jobb oldalába, megszerezve ezzel a vezetést a fehér mezes hazai csapat számára.

Több debreceni helyzet után a szünet előtt már tehetetlenek voltak a vendégek. Egy pontrúgást követően Orosz Marcell lőtt a kapu jobb oldalába.

A fordulást követően a 48. percben Tóth Krisztián durva belépőjét követően Bényei Balázs szenvedett súlyos sérülést, nem is tudta folytatni a játékot, helyére Virág Ákos állt be.

A 64.percben a csereként beálló Bidzilya Anton bombája landolt a kapu bal oldalában, majd Csányi Ádám és Oliver Tochukwu is betalált. A hajrában Bidzilya Anton Orosz Marcell megszerezte második gólját, kialakítva ezzel a 7-0-s végeredményt.

NB III Keleti csoport 3. forduló
DEAC-Hidasnémeti VSC 7-0 (2-0)

gólszerző: Székely(20) Orosz(45) Bidzilya(64) Csányi(79) Oliver Tochukwu Onyebuchi(81) Bidzilya(83) Székely(89)
DEAC: Tóth D. – Bényei (Virág 52.), Papp F., Szabó K. (Tochuskwu 61.), Orosz – Sárosi (Bidzilya 46.), Spitzmüller, ifj. Sándor T. (Trencsényi 46.), Rauf (Csányi 46.) – Székely D., Bereczki.