Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin

Putyin cinkosai

Vélemény

Most, hogy az ukrajnai háború sok fideszes politikusnak meghosszabbította a mentelmi jogát, érdemes megnézni, hogy mit is csinálnak ezek az emberek. A választási kampányban és a Főnök és cselédei úton-útfélen azt harsogták, hogy nem szabad beavatkozni, ki kell maradni stb. Ehhez képest bizony nyakig benne van Magyarország az orosz-ukrán háborúban. Mennek a fegyverszállítmányok, a NATO katonákat küldött Magyarországra, és Orbán is elismerte, hogy Bucsában háborús bűnöket követtek el az orosz katonák. Lehet, hogy tényleg elment szemorvoshoz, ahogy Kaczyński javasolta neki.

Tény, hogy Putyin már hónapok óta készült erre az akcióra, és erről Orbán valószínűleg tudott. Amit viszont lassan ért csak meg a Főnök, az az, hogy őt és a pártját eszközként használja Moszkva az európai integráció megbontására. Hangzatosak az önállóság, függetlenség jelszavak, és meg lehet nézni, hogy mire jutottak ezzel a britek, vagy mire jutnának ezzel a katalánok – és még sorolhatnánk a példákat. Az európai integráció lényege az együttműködés, a kereskedelem, ami az ebben részt vevő országokat meg tudta védeni a Szovjetuniótól, a kommunista eszme továbbterjedésétől. Ezt nagyon jól tudják Moszkvában, és azt szeretnék, hogy ne egy nagy tömbbel, hanem sok kis országgal tárgyaljanak olajról és gázról. És ebben cinkos Orbán Viktor és a Fidesz teljes tagsága.

Lehet riogatni az embereket magas gázárakkal, magas olajárakkal, ha ennek előidézésben ők is részt vettek-részt vesznek. Lehet szédíteni a népet azzal, hogy az ellenzék katonákat akar küldeni Ukrajnába. Lehet hazudni, álhíreket gyártani és elhallgatni a valóságot. Ahogy ezzel egyre több ember szembesül, úgy fogják számon kérni a Kósákon, a Bayereken és az összes többi papagájon, hogy miért csinálják ezt.

Totál idiótát csinált magából Bayer Zsolt, Orbán első számú propagandistája

Miért hazudnak éjjel és nappal? Miért inflálják el a jó magyar forintot? Miért nem építenek olcsóbban utakat? Miért építenek lőtereket? Miért indítanak nyári katonai táborokat az iskolásoknak? Mit akarnak?

A szovjet és az orosz hadseregben rendszeres volt és maradt a katonák bántalmazása. Ezt a magyar honvédségnél már a hatvanas években sem merték az őrmesterek megtenni. Oroszországban az emberek inkább hallgatnak. Nagyon kevesen mernek szót emelni az értelmetlen háború ellen. Lehet szédíteni az embereket egy ideig itt is, de ez Magyarország. Az embereknek van öntudata. és a többség nem fél az éppen hatalmon lévőtől.

N.Nagy Sándor