Parragh László

Ez nem érdekképviselet

Vélemény

Abszolút jogosan kezdeményez népszavazást a kötelező kamarai tagságról a Jobbik frakcióvezetője, Lukács László György. Amikor 2012-ben Paragh László elérte, hogy szinte minden egyéni és társas vállalkozásnak kötelező legyen regisztrálnia a kamaránál és tagdíjat fizetni, egyre többen teszik fel a kérdést, hogy kinek jó ez.

Az elmúlt években láttuk, hogy leginkább Parragh elnök úrnak jó ez. Nagy autó, drága székház és a felcsúti ebekhez kerülő támogatások. Finoman szólva sem arra költi a vállalkozásoktól beszedett tagdíjat, amire kellene. És most ez véget fog érni.

Parragh úr hiába mondja, hogy ezt Lukács László György politikai haszonszerzés miatt csinálja. Nem, hanem azért, hogy szembesítse a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetését, hogy amit csinálnak, azt nem támogatják azok, akik ezt a tagdíjat fizetik. És valóban nem az összeggel van a baj, hanem azzal, hogy nincs látszata. Sőt!

A KATA eltörlését éppen Parragh támogatta nagy mellénnyel. Semmibe vette azoknak az egyéni vállalkozóknak az érdekét, akiket képviselnie kellene. Ennek az adónemnek az eltörlésével nemcsak az fáj a vállalkozóknak, hogy többet kell adózni, hanem az is, hogy körülményesebb az adóbevallás. Őkegyelmének eszébe sem jutott azt javasolni, hogy emelkedjenek a bevételi határok és a kötelezően fizetendő összeg is. Inkább beállt Varga Mihály mögé, és kivezettek egy adótípust adóév vége előtt.

Parragh Lászlót már rég le kellett volna váltani az Iparkamara éléről, mert erre a feladatra láthatóan nem alkalmas. Időről időre elvállalja azt a feladatot is, hogy Matolcsy György jegybankelnököt is kritizálja, szívességet téve ezzel Vargának és Orbánnak. Ilyenkor szokott kiderülni, hogy mennyire buta, és alapvető közgazdasági fogalmakat sem ért.

Parragh László nem más, mint Orbán Viktor egyik csinovnyikja. Szakmailag alkalmatlan, erkölcsileg pedig méltatlan a Magyar Gazdasági és Iparkamara vezetésére. A népszavazás pedig végső soron róla fog szólni. Pártállástól függetlenül le fogjuk szavazni a kötelező tagsági díjat.

N.Nagy Sándor