Gól nélküli döntetlen a Szent Gellért Fórumban

Helyi hírek Ország Sport

Gól nélküli döntetlent játszott a Szeged az Ajkával a Szent Gellért Fórumban a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában. A hazaiak veretlenségi sorozata immár hat mérkőzés óta tart.

Alekszandar Sztevanovics alaposan átforgatta a csapatot a mosonmagyaróvári találkozóhoz képest: mindössze négyen maradtak a vasárnapi kezdőből. 185 nap után ismét bekerült a kapuba Molnár-Farkas Tamás, Gera Norbert személyében pedig egy újoncot is avatott Sztevanovics-mester. Mellettük lehetőséget kapott Farkas Aurél, Kővári Róbert, Szatmári Lóránd, Géresi Krisztián és Jammeh Haruna is.

A mérkőzés egyperces gyásszünettel kezdődött: a 87 éves korában elhunyt szegedi futball-legendára, Nemes Istvánra emlékeztek az egybegyűltek. Az ünnepélyes kezdőrúgást Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója végezte el.

Rögtön a találkozó elején helyzetbe került a Szeged, ám Géresi Krisztián baloldali beadását az ajkai védők kivágták a berobbanó Jammeh Haruna elől.

Az erőteljes kezdés után kevés lehetőség adódott a csapatok előtt. A félidő derekánál Kővári próbálkozott átlövésből egy szöglet utáni kipattanónál, de Horváth-kapus látványosat vetődve leszedte a labdát. A túloldalon Gaál 30 méteres szabadrúgása jelentette az egyetlen lövést, de Molnár-Farkas Tamásnak ez nem okozott gondot.

Öt perccel a szünet előtt érdekes jelenet játszódott le: Gera nagyszerűen tört előre a jobboldalon, Gaál azonban hátulról buktatta, mégis Gera kapott sárgát szimulálásért. A reklamáló Alekszandar Sztevanovicsnak is felmutatta a sárga kártyát Rúsz Márton játékvezető.

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első: Géresi viharzott el a baloldalon, ám a centerezését ezúttal is hatástalanították a védők. Tíz perc telt el a második játékrészből, amikor Bíró Bence a tizenhatos csücskétől jobbal nagy védésre késztette az ajkai hálóőrt.

A 64. percben a labda nagyon szerencsétlenül arcon találta Szatmári Lórándot, aki nem tudta folytatni a játékot, Szakály Dénes érkezett a helyére kényszerűségből.

Negyedórával a vége előtt ismét Géresi ugrasztotta talpra a nézőket, ám az erőből középre lőtt labdájára leért Horváth, a kipattanónál meg tisztáztak az ajkaiak. A hajrában egy említésre méltó esemény történt: Csizmadia Zoltán lekönyökölte az előretörő Gerát, ám megúszta egy sárga lappal.

A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult, így tovább él csapatunk veretlenségi sorozata, amely immáron hat mérkőzés óta tart, míg az ajkaiak hatmeccses győzelmi szériája véget ért. Alekszandar Sztevanovics fiai az ötödik helyről várhatják a vasárnapi, Kozármisleny elleni összecsapást.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – FC Ajka 0–0
Szeged, Szent Gellért Fórum, 632 néző. Vezette: Rúsz Márton (Nagy Viktor, Szabó Dániel)

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Gera N., Könczey, Szilágyi Z., Kővári – Farkas A., Szatmári (Szakály D., 64.) – Prosser (Kundrák, 59.), Bíró B. (Rácz B., 90+1.), Géresi (Papp Á., 90+1.) – Haruna (Gajdos, 59.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Jagodics B., Kenderes, Présinger – Tajthy T., Csizmadia Z. (Molnár M., 83.) – Gaál B. (Sejben, 59.), Rabatin (Vogyicska, 70.), Doncsecz (Gyuris, 83.) – Dragóner F. (Zsolnai, 59.). Vezetőedző: Jeney Gyula.

Alekszandar Sztevanovics: – A mérkőzés után először nem tudtam eldönteni, elégedettek lehetünk, vagy csalódottak. Ez egy nagyon taktikus összecsapás volt, mindkét csapat fegyelmezetten játszott, ezért nem született gól. Volt néhány ígéretes lehetőségünk, sajnálom, hogy ezeket nem tudtuk kihasználni. Összességében elégedettek lehetünk az egy ponttal, hiszen egy nagyon erős és kiváló formában lévő csapat ellen érintetlen maradt a hálónk, és immáron hat mérkőzés óta tart a veretlenségünk.

Nyitókép: szeged-grosicsakademia.hu