Fiatalok Filmjeit várják az Adolph Zukor Filmfesztiválra

Kultúra

Az idén 150 éve született Zukor Adolf emlékére kiírt filmpályázatra várja a fiatal, 12-18 éves alkotók munkáit Mátészalka Önkormányzata, a Magyar Hollywood Tanács és az Origo Filmstúdió.

A maximum 5 perces rövidfilmek témájának a híres amerikai magyar filmes legenához kell kapcsolódnia. A filmnek a hollywoodi Paramount Filmstúdió alapítójának életét és munkásságát kell feldolgoznia illetve válaszokat keresnie és adnia arra, hogy miért, miként szolgálhat példaként a mai fiatalok, és pályaválasztók számára Adolph Zukor élete. A rövidfilm elkészítéséhez a pályázók hagyományos kamerát, illetve okostelefont is használhatnak.

A filmeket öt tagú zsűri bírálja majd el. A győztes pályaműveket és a fiatal filmkészítőket értékes díjban részesíti a három kiíró – a Magyar Hollywood Tanács, Mátészalka Önkormányzata és az Origó Filmstúdió. A legjobb 25 alkotást a Zukor Adolf Filmszínházban (Szalkai Mozi) mutatják be 2023. szeptember 22-én. A díjátadóval egybekötött ünnepélyes eredményhirdetésre 2023. szeptember 23-án kerül sor ugyanezen a helyszínen.

A filmeket a hollywoodbolcsoje.hu honlapon a Filmfesztivál rovatban lehet nevezni.

A pályaművek beküldésének határideje: 2023. augusztus 14. hétfő.

További információ:  info@hollywoodbolcsoje.hu

– Virág Vida –