Megkerülte a mérőórákat, ezért nem fizetett a szolgáltatásokért a szolnoki férfi

Rendőrség

A gyanúsított több százezer forintos kárt okozott a szolgáltatóknak.

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást folytatott lopás vétség elkövetése miatt egy helyi lakos ellen, akinek lakcímén a szakemberek 2020 júniusában ellenőrizték a gáz- és áramszolgáltatást. Az ellenőrzést végzők a helyszínen szabálytalan bekötések nyomaira bukkantak, ezért értesítették a rendőrséget.

A nyomozók a helyszíni szemle során megállapították, hogy a szolgáltatásokat a jogsértő úgy használta, hogy külön kör létesítésével kikerülte a mérőórákat, így tényleges fogyasztás nem került a szolgáltató által lemérve, ezért számlázás sem történt a szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfél felé. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 71 éves férfi magatartásával a szolgáltatók sérelmére több százezer forintos kárt okozott. A rendőrök lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták a terheltet, aki beismerő vallomást tett. A férfi elmondta, hogy az illegális bekötéseket 2015-2016. években saját maga készítette el.

A nyomozók a bűnügy vizsgálatát befejezték, és a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az eljárás iratait az illetékes ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük