Bűnügyi technikusok versenyeztek Jász-Nagykun-Szolnok Megyében

Rendőrség

Megvédték bajnoki címüket a Karcagi Rendőrkapitányság munkatársai.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága 2021. szeptember 30-án rendezte meg immáron ötödik alkalommal a Megyei Bűnügyi Technikusi Versenyt. A rendezvényen a megye bűnügyi technikusai és nyomozói mérhették össze tudásukat és szakmai tapasztalataikat. A megmérettetést Tóth László c.r. alezredes, a megyei Bűnügyi Technikai Osztály vezetője nyitotta meg, majd ismertette a döntő részleteit.

A két fős csapatok a rendőr-főkapitányság Oktatási és Szabadidő Központjában felállított sátrakban berendezett bűnügyi helyszíneken hajtották végre a speciális kriminalisztikai gondolkodást igénylő feladatokat. A megye nyolc rendőrkapitányságának bűnügyi helyszínelő csoportjai elméleti, és gyakorlati feladatokat hajtottak végre, összesen nyolc helyszínen. Egy-egy állomáson 20 perces időkeret állt a versenyzők rendelkezésére.

Az eredményhirdetés különdíj átadásával kezdődött, amelyet Kovács László r. alezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztály, Szakirányítási Osztály vezetője adott át a Karcagi Rendőrkapitányság csapatának.

A III. helyezettnek járó díjat a Jászberényi Rendőrkapitányság csapata vehette át, melynek tagjai Szarka Dániel r. főtörzsőrmester, Vágó Csaba r. főtörzsőrmester. II. lett a Mezőtúri Rendőrkapitányság párosa, Juhász Sándor c.r. őrnagy és Gonda Zoltán r. törzszászlós. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a Karcagi Rendőrkapitányság szemlebizottsága állhatott, név szerint Fodor Mária c.r. őrnagy és Juhász Sándor c.r. főtörzszászlós.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük