Bankkártya visszaélés

Lopott bankkártyával próbált meg vásárolni a mezőtúri fiatal

Rendőrség

Vásárláskor a terminál jelezte, hogy lopott bankkártyával fizetne a vevő. A mezőtúri nyomozók elszámoltatták a feltételezett elkövetőt, aki beismerő vallomást tett.

Egy mezőtúri lakos Szolnokig utazott vonattal 2021. november 28-án a kora reggeli órákban, azonban mobilkészülékét – melynek tokjában készpénz és bankkártya is volt – a közlekedési eszközökön felejtette.

A tárgyat egy mezőtúri fiatal találta meg, majd a bankkártyával 2021. november 29-én egy helyi élelmiszerboltban próbált meg vásárolni. Fizetéskor a bankterminál jelezte a pénztárosnak, hogy a kártya lopott, ezért az üzletvezető értesítette a rendőrséget. Mielőtt a rendőrök a helyszínre érkeztek, a feltételezett elkövető a bolt előtti füves részen próbált megszabadulni a telefontól, azonban később a nyomozóknak megmutatta, hogy hová rejtette a készüléket.

A rendőrök előállították a Mezőtúri Rendőrkapitányságra a 23 éves férfit, akit lopás bűntett és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett kísérlete elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgattak. A gyanúsított semmit nem tagadott, beismerő vallomást tett.

Kép: illusztráció.