Az erőszakkal elvett telefon árából tankolt egy férfi a Jászságban

Rendőrség

A megalapozott gyanú szerint, a gépkocsiban utazó agresszív utas elvette a sértett százezer forint értékű mobiltelefonját. A rendőrök órákon belül elfogták és őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt.

Egy jászkiséri lakos utasként közlekedett az autót vezető falubelijével 2023. március 10-én 11 óra körül Jászberényben. A 21 éves férfi meglátott a jászberényi vasútállomás előtt egy álldogáló fiatalt, akinek felajánlotta, hogy elviszik lakóhelyére, Jászladányba. Útközben, Jászapátinál kifogyott az üzemanyag a gépkocsiból, ezért mindhárman kiszálltak a járműből. A jászladányi fiatalkorú gyalogosan akart továbbmenni, mire a gépkocsi utasa megfogta a sértett ruházatát és az autó oldalához tolta. Ezt követően erélyes hangnemben, veréssel fenyegetőzve a telefonja átadására szólította fel a fiatalt, aki ezt megtagadta. A jármű sofőrje a vitába nem szólt bele. A szóváltást követően a jogsértő kivette a sértett zsebéből a 100.000 forint értékű telefonját, majd távozott. A telefont később 15.000 forintért adta el egy jászapáti lakosnak. A járművezető és a gyanúsított 1000 forintért üzemanyagot vásároltak és tovább kocsikáztak.

A sértetti bejelentést követően a rendőrök elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgattak. A nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.