Első a biztonság! – Egymillió forint értékben adományoz érintésmentes szappanadagolót az óvodáknak az újHÁZ Centrum

Helyi hírek
Az újHÁZ Centrum országos hálózata a társadalmi felelősségvállalás jegyében elindított „Jót tenni jó” kampánya részeként hirdeti meg évről évre Pöttöm Fürdő Programját. Az egymillió forintos óvodai mosdófelújítási program idei megvalósítását azonban a járványügyi helyzet és a jelenleg is levegőben lógó bizonytalanság nem teszi lehetővé. Ennek ellenére az intézmények nem maradnak segítség nélkül és a Pöttöm Fürdő Program sem marad el, csak átalakul.

Felértékelődő biztonság

 

– Az elmúlt évek tapasztalatai alapján tudjuk, hogy rendkívül sok óvodai mosdó szorul felújításra és a növekvő jelentkezői számból azzal is tisztában vagyunk, hogy hatalmas az igény a segítségre. Sajnos a járványügyi helyzet miatt a 2020-as Pöttöm Fürdő Programot eredeti formájában nem tudjuk meghirdetni – mondja Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum vezérigazgatója. Hozzáteszi: azonban a közelmúlt eseményei még inkább rávilágítottak arra, hogy a megfelelő higiéniás feltételek kialakítása elengedhetetlen az egészségmegőrzés és a prevenció szempontjából.

– Az elmúlt hónapokban kicsik és nagyok megtanulhatták, mennyire fontos az, hogy naponta többször is kezet mossunk. Nincs ez másként az óvodában sem, ami köztudottan a gyermekek második otthona. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy segítséget nyújtsunk az óvodák számára abban, hogy az ovisok és az óvodapedagógusok ugyanolyan biztonságban érezhessék magukat, mint otthon – mutat rá Szekeres Nóra, a Pöttöm Fürdő program nagykövete.

Éppen ezért Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózata az idei Pöttöm Fürdő Programra elkülönített egymillió forintos keretből érintésmentes szappanadagolókat ad a jelentkező intézményeknek annak érdekében, hogy megkönnyítsék a megfelelő higiéniás feltételek megvalósítását. Ráadásként óvodások számára készített foglalkoztató füzeteket is kapnak az óvodák.

Jelentkezési feltételek

Az óvodák egészen augusztus végéig jelentkezhetnek a keret erejéig a Pöttöm Fürdő csomagra, mely automata szappanadagolókat és 100 darab foglalkoztató füzetet tartalmaz. A jelentkezéseket a pottomfurdo@uj-haz.hu e-mail címre kell elküldeni az intézmény nevével, címével, e-mail címével, valamint a kapcsolattartó nevével és annak mobilszámával, megjelölve, hogy hány db óvodai csoport működik az óvodában.

A jelentkező óvodák számára egyúttal biztosítottá válik az is, hogy első kézből értesüljenek majd a jövő évi Pöttöm Fürdő Programról. Az újHÁZ Centrum ugyanis eltökélt abban, hogy a következő években is folytassa a társadalmi felelősségvállalás jegyében az ovimosdó programot, hogy minél több intézmény szépülhessen meg, válhasson még komfortosabbá és higiénikusabbá a gyerekek elképzelései alapján.