Horvátország ismét szigorításokat vezethet be az újonnan fertőzöttek növekvő száma miatt

A növekvő koronavírus-esetszámok miatt Horvátország még azelőtt újabb szigorításokat vezethet be, hogy lejárnának a július 31-ig érvényben lévő korlátozások – írta a Jutarnji List című horvát napilap szerdán a nemzeti válságstábra hivatkozva.

Az uniós bíróság szerint betiltható az európai vállalatoknál a hidzsáb viselése

Az Európai Unió Bírósága csütörtöki ítéletében két ügyben is kimondta, hogy az európai vállalatok megtilthatják alkalmazottaiknak a muszlim nők hagyományos fejkendőjének, a hajat és a nyakat eltakaró hidzsábnak a viselését, amennyiben szükségesnek tartják, hogy az ügyfelek felé semlegesnek mutassák magukat vagy megelőzzék az esetleges társadalmi konfliktusokat.

Nők a mélytechnológia élvonalában: kezdetét veszi a Women TechEU uniós program

Az Európai Bizottság a mai napon útnak indította a Women TechEU nevű új uniós programot. A program a nők által vezetett, mélytechnológiával – vagyis az új tudományos eredményeken, illetve kézzelfogható innovációs eredményeken alapuló technológiával – foglalkozó start-up vállalkozásokat támogatja, és segíti, hogy a jövőben a mélytechnológia élvonalába kerüljenek. A program a Horizont Európa kutatási és […]

Eurobarométer: A magyarok 69%-a támogatja az euró bevezetését

A legfrissebb – ma közzétett – Eurobarométer felmérés eredményei azt mutatják, hogy az euró bevezetését széles körben támogatja azoknak a tagállamoknak a lakossága, amelyek még nem tértek át a közös valutára. A felmérésre hét tagállamban került sor: Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában és Svédországban. Összességében a válaszadók 57%-a támogatja az euró bevezetését a hazájában. A […]

Szerb szakértő: a fesztiválszezon megindulásával a fertőzöttek száma is nőni fog

Néhány héten belül napi körülbelül 150 új fertőzöttet regisztrálnak majd Szerbiában a mostani száz alatti esetszám helyett, ennek oka pedig az, hogy elkezdődtek a fesztiválok, és ahol sok ember van, elkerülhetetlen az átfertőződés – hangsúlyozta Predrag Kon szerb járványszakértő a belgrádi közszolgálati televízió reggeli műsorában pénteken.